[112Nieuws] Defecte ketel zet twee woningen vol met koolmonoxide

Een defecte ketel heeft voor een hoge concentratie koolmonoxide (CO) gezorgd in twee woningen aan de Tuinbouwdwarsstraat in Groningen. 
Ambulancepersoneel heeft ter plaatse meerdere personen gecontroleerd. Het incident werd gemeld door een bewoner van een van de woningen. De brandweer en ambulance kwamen ter plaatse om de situatie te bekijken. De brandweer heeft de beide woningen geventileerd en de ventilatie aangezet.

 

De brandweer heeft de situatie vervolgens overgedragen aan een servicemonteur van de ketel. Nadat alle huizen waren geventileerd, kon iedereen terug naar binnen. De brandweer heeft aan de bewoners geadviseerd om de komende tijd de ventilatie van de woningen goed in de gaten te houden. Daarnaast hebben ze de bewoners aangeraden om de ketel regelmatig te laten controleren om te voorkomen dat er opnieuw een hoge concentratie koolmonoxide ontstaat.

 

De brandweer heeft aangegeven dat het incident goed is afgelopen. De bewoners zijn ongedeerd en konden na de inzet van de hulpdiensten terug naar hun woningen