[112Nieuws] Grote brand in natuurgebied nabij Ter Apel

Zondagmiddag is er een grote brand uitgebroken op de Steenweg bij Ter Apel. Al vrij snel schaalde de brandweer de situatie op tot ‘GRIP 1’. Omstreeks 14:55 uur raakte een groot stuk van het natuurgebied in brand. Brandweerkorpsen uit 4 verschillende regio’s kwamen massaal ter plekke om te ondersteunen. Zo kwamen er brandweereenheden uit Groningen, Drenthe, Overijssel en zelfs Duitsland aan te pas.

 

Om de situatie te beteugelen was ook de speciale Handcrew uit Overijssel ter plekke. Deze brandweerlieden hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van natuurbrandbestrijding. De totaal ingezette brandweerpersoneel bedroeg zo’n 150 man. De brandweerlieden moesten in de hitte hun best doen om de brand zo veel mogelijk en zo vlug mogelijk te bestrijden. Ondanks alle inspanningen van de brandweer duurt het nablussen van de grote brand nog enkele uren.

 

Daarna zal er worden gekeken naar de schade die is veroorzaakt door deze natuurbrand. De politie heeft een evaluatieproces opgestart om de precieze oorzaak van de brand te achterhalen. Gevreesd wordt dat de brand schade heeft veroorzaakt aan het bos, maar ook vogels en andere diersoorten die het land van percelen bewoonden. Ook verdere milieuschade en schade aan voedselbronnen zoals bloemen en gewassen kan niet worden uitgesloten.