[112Nieuws] Machine valt op bouwvakker; reddingsoperatie duurt ruim twee en half uur

Aan het Voor ’t voormalig klein Poortje in de stad Groningen heeft woensdag begin van de middag een ernstig arbeidsongeval plaatsgevonden op een bouwlocatie. Een van de werklieden raakte hierbij ernstig gewond. Door nog onbekende oorzaak begaf het hijsmechanisme het , waarop dat moment een zware machine mee gehesen werd. Deze kwam bij de val op een van de werklieden terecht. Deze kwam hierdoor bekneld te zitten onder de machine en tussen de steiger instelling. Hulpdiensten rukten in grote getale uit. Politie , drie ambulances, twee keer een Mobiel Medisch Team (MMT) kwamen ter plaatse bij dit ernstige arbeidsongeval. De brandweer probeerde in eerste instantie middels een hulpverleningsvoertuig de machine van het slachtoffer af te hijsen.

 

Echter was het gewicht hiervan dermate zwaar dat het hulpverleningsvoertuig van de brandweer deze niet kon tillen. Hierop werd besloten om onder politiebegeleiding een hijskraan van een nabijgelegen verhuurbedrijf met spoed ter plaatse te laten komen. Nadat deze ter plaatse was kon de reddingsoperatie van start gaan. Veel manschappen van de brandweer, technisch personeel , politie , ambulancedienst en het Mobiel Medisch Team hadden ruim 2,5 uur nodig om het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden. Nadat het slachtoffer bevrijd was werd deze met spoed overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen.

 

De forensische opsporing van de politie alsmede de arbeidsinspectie zullen onderzoek doen naar hoe dit ongeval precies heeft kunnen gebeuren. Voor de collega’s van het slachtoffer is slachtofferhulp geregeld.