[112Nieuws] Persoon ter water bij fietspad aan de Sprikkenburg

Hulpdiensten moesten in de nacht van zaterdag op zondag in actie komen bij het Van Starkenborghkanaal. Een persoon was in het water terecht gekomen en het was onzeker of daar meerdere mensen bij betrokken waren. 

De melding kwam aan het einde van de avond bij de hulpdiensten binnen. Daarop werden behalve de politie en een ambulance ook de duikers van de brandweer naar de locatie gestuurd. Ter hoogte van de Iepenlaan met het fietspad Sprikkenburg is een persoon op een fiets te water geraakt. Deze persoon heeft in paniek de hulpdiensten gebeld waarbij het onduidelijk was of er andere personen bij betrokken waren.

De brandweerlieden hebben de fiets uit het water gehaald en dat ambulancepersoneel zich over het slachtoffer heeft ontfermd. Het slachtoffer had een nat pak opgelopen.

Om onderzoek te doen of er geen andere mensen in het water zouden liggen kwam ook de boot van de brandweer naar de locatie. Omdat er aan de Sprikkenburg geen ruimte was om de boot te water te laten is men naar de Tjardaweg gereden, aan de andere kant van het Van Starkenborghkanaal. Toen men de boot te water wilde laten kwam het bericht dat de zoekactie gestaakt kon worden. Vanwege het incident was het scheepvaartverkeer enige tijd gestremd. De politie heeft de fiets en het slachtoffer naar diens woning gebracht.