[Blog] Jeannette Laaning: “FREE HUGS”

Valentijnsdag, veel mensen doen wat leuks samen, zo ging Jeannette samen met haar man ook wel haar supporter op station staan met een papier waar op staat FREE HUGS. Ik had haast en kwam haar tegen. Maar gaf haar toch een knuffel. Ik heb haar bericht en ben een dag later met haar op dezelfde plek gaan staan en dat leverde leuke plaatjes op!!

Er komen ook veel leuke reacties: mensen zijn enthousiast. Wat leuk!! Wat lief, cute, ik heb haast maar als gevolg een afstands knuffel. Ik word er blij van, het maakt mijn dag goed. Of mensen lopen haar voorbij en geven een glimlach. Ook kreeg ze de reactie: “maar het is al geen Valentijnsdag meer,” maar haar reactie er op was dat het altijd goed is. Wat ook mooi is is om te zien dat zelfs het verschil tussen blank en getint niet meer aan te merken is. Wat in het dagelijks leven vaak nog een vooroordeel kan zijn.
Wat Jeannette wel zei, is dat er een verschil is tussen aanraking. Met wat voor intentie je iemand aanraakt. Wat zei wil bereiken is knuffels geven vanuit haar hart. Vaak worden knuffels verwart met seks en dat vind ze jammer. Een knuffel is gezond en voor iedereen, zonder bijbedoelingen. Stelletjes lopen haar vaak voorbij voor mijn gevoel kreeg ze het idee dat mensen dachten “ik heb al iemand” natuurlijk hebben mensen ook grenzen.

Ik vroeg Jeannette wat ze er bij voelde ook omdat het vreemde mensen zijn. Ze zei dat er liefde uit werd gedeeld. Mensen voelen zich vaak eenzaam of hebben een gebeurtenis meegemaakt die hun kwetsbaar maken. En dan is een knuffel soms net wat ze nodig hebben. Ook zei Jeannette dat het haar niks uit maakt, het komt vanuit mijn hart en het is voor iedereen. Het belangrijkste van haar actie vind ze dat mensen die knuffels missen, ze geven voor die dat wil. eenzaamheid of na een lastige periode een troost zijn voor andere mensen.

Ik vroeg Jeannette zou je het vaker doen? Of op andere plekken.
Ze vertelde over dat ze het ook wel is in de Herestraat heeft gedaan. En ze wil als ze zin en tijd heeft ook wel andere plekken willen bezoeken. En Jeannette zei dat het niet alleen op Valentijnsdag een actie was maar ook wel op andere dagen zou willen doen! Puur uit liefde en steun.