[In beeld] Houttendorp BSV Selwerd 2019

Met ruim 60 aanmelding is de huttenbouw in Selwerd een gewild evenement. Het evenement werd georganiseerd door organisatie BSV Selwerd en door verschillende wijkbewoners ondersteund.

Voor de vierde keer werd het evenement georganiseerd. Kinderen in diverse leeftijden namen het tegen elkaar op om de mooiste hut te bouwen. In totaal werden er acht hutten gebouwd. Tot vrijdag kan er worden gewerkt aan de hutten. Ook worden de hutten gecontroleerd op veiligheid en de groepjes beoordeeld op het samen werken. En voor de mooiste hut is er een klein prijsje. Ook werden er op woensdag even een kort kijkje genomen door de politie en de handhaving of alles veilig was. Tevens was er EHBO personeel aanwezig voor de splinters, hamerwondjes en de spijkerwondjes. Een leuk en veilig evenement.

Update:

donderdag word er op een creatieve manier de hut versiert en krijgen de hutten/teams een leuke en creatieve naam. Kinderen mogen graffitey bussen gebruiken, slingers, vuilniszakken als gordijntjes, stoepkrijt en nog veel meer versierseltjes.

Update 2

Vrijdag, de laatste dag. De bouwinspectie is langs gekomen en er is eén winnaar gekozen. Alle kinderen hebben een prijsje gekregen. Tijdens de laatste dag worden de puntjes op de I gezet. Er was een gezellige sfeer en er stonden twee vuurtonnnen klaar om het een extra sfeer te geven. samen met het zwembad wat er tevens de hele week stond was er een gezellige sfeer op de laatste dag. Wat bleek is dat het thema uiteindelijk een feest thema was, de hutten hadden verschillende namen met “party” er in. Ook werd er gegooit met confettie en werd er feestelijke muziek gedraaid. Na de huttenbouw begon het opruimen van de hutten. En was om 18:00 het gehele terrein weer hout en spijker vrij.