[In beeld] Koningsdag 2024 in Groningen

Groningen was gisteren volledig in feeststemming tijdens Koningsdag. Van jong tot oud, iedereen was op pad om te genieten van de verschillende activiteiten die deze speciale dag te bieden had.

 

In de ochtend begon de dag nog regenachtig, maar dat weerhield de inwoners van de provinciehoofdstad niet om op pad te gaan. De eerste activiteiten op de planning waren de vrijmarkten. Door de hele stad waren er kleedjes uitgestald met allerlei oude spullen, boeken en kleding. Het was een waar paradijs voor koopjesjagers en verzamelaars. De verkopers deden goede zaken en ook de kinderen deden mee door zelfgemaakte kunstwerken of muziek te verkopen.

 

Ook in het Stadspark was het één groot feest tijdens het Kingsland Festival, dat tot middernacht duurde. Artiesten als Kriss Kross Amsterdam, Antoon, Davina Michelle, Kraantje Pappie, Frenna en Bizzey zorgden voor een geweldige sfeer en brachten het publiek in extase met hun optredens. De dansende menigte was volledig in oranje gehuld en zong uit volle borst mee met de hits van de bekende artiesten. Tienduizenden mensen kwamen hier samen om te genieten van de muziek, de gezelligheid en het heerlijke eten en drinken. Ondanks een paar regenbuien tussendoor, zat de sfeer er goed in en werd er gedanst tot in de late uurtjes.