[Nieuws] Balkon van woning breekt af

Een balkon van een appartement aan de West-Indischekade is woensdagochtend naar beneden gevallen. Het ongeluk gebeurde  rond zes uur. Het gaat om een balkon van een appartement op de tweede verdieping. De bewoner hoorde geluid en zag dat het balkon naar voren hing. De gewaarschuwde woningcorporatie Lefier heeft het balkon inmiddels verwijderd.

Volgens de politie zijn er geen mensen gewond geraakt. Lefier doet onderzoek naar de toedracht van het incident en is inmiddels bezig alle 312 balkon  aan de West-Indischekade af te zetten en de bewoners te waarschuwen. Lefier wil de deuren naar de balkons afsluiten zodat de bewoners er niet meer op kunnen. Constructeurs doen inmiddels onderzoek.

Wethouder Roeland van de Schaaf ging vanmiddag kijken. Hij heeft de indruk dat de genomen maatregelen voorlopig voldoende zijn. Het lijkt er op dat bewoners al drie jaar geleden met zorgen over de stevigheid van hun balkon naar Lefier zijn gestapt: ‘Dat wil ik eerst van Lefier zelf horen maar op het moment dat bewoners signalen afgeven hoor je dat serieus te nemen, dat blijk nu maar weer’