[Nieuws] Zee aan bloemen, een voetbalshirt en kaarsen gelegd voor slachtoffer treinongeval

Een zee aan bloemen, een voetbalshirt en kaarsen liggen sinds dinsdagmiddag langs de spoorwegovergang aan de Oude Schoolweg in Haren. Het zijn de enige herleidbare sporen naar een tragisch ongeval wat zich afgelopen zondagavond heeft afgespeeld.

Bij dat ongeval kwam de 20-jarige Herman Roffel uit de gemeente Midden-Groningen om het leven. Zijn vriendin kwam er zonder (ernstig) letsel vanaf, maar zal het drama levenslang met haar mee moeten dragen.

Maandagvond vond er op de plaats van het ongeval een zogeheten wake plaats, als laatste eerbetoon aan Herman. Het initiatief daarvoor kwam van zijn oud-clubgenoten bij voetbalvereniging ZNC, waar Herman op zijn zesde lid van werd. Na 13 jaar, toen hij 19 was, stopte Herman bij de club. Dinsdagmiddag lagen nabij de plek van het ongeval meerdere bloemen, een voetbalshirt en een aantal kaarsen. In de loop van de dag kwamen diverse mensen een kijkje nemen bij de plek van het ongeval, en stonden zij stil bij het overlijden van Herman. Meerdere mensen hebben dinsdag nog een bloemetje gelegd.