[112Nieuws] Verdachte aangehouden na schietincident

Op zaterdagmiddag heeft er een schietincident plaatsgevonden aan de Regulusstraat in de wijk Paddepoel in Groningen. Rond het einde van de middag kwam er een melding bij de politie binnen dat er schoten waren gelost in de straat. De politie heeft direct gereageerd en een deel van de straat afgezet.

Het schietincident lijkt te hebben plaatsgevonden rondom een busje dat geparkeerd stond in de straat. Bewoners in de omgeving schrokken van de harde knallen en belden direct de politie. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen bij het incident. De politie heeft na de melding de omgeving uitgekamd en is ook naar een woning aan de Antaresstraat gegaan. Daar werd een doorzoeking gedaan door de politie en het Rapid Response Team (RRT). Er werd niemand aangetroffen in de woning.

Op dit moment is nog niet bekend of de schietpartij gericht was op een specifiek doelwit. Ook is het onduidelijk of er meerdere verdachten betrokken waren bij het incident. De politie heeft zaterdagavond bekend gemaakt dat zij een verdachte hebben aangehouden vanwege betrokkenheid bij het schietincident. Deze zit momenteel vast en zal worden verhoort over diens betrokkenheid bij het schietincident.