[Nieuws] Inval bij bedrijf in Tynaarlo

In de nacht van woensdag op donderdag is er veel onrust ontstaan aan de Exportweg in Tynaarlo. Leden van een arrestatieteam vielen het pand binnen, maar er werd niemand aangehouden. Donderdagochtend stonden diverse autoriteiten op het terrein, waar zij het pand en enkele voertuigen doorzochten. Het gebied rondom het bedrijf was afgezet.

De reden van alle commotie is nog onbekend. Volgens ooggetuigen werden zij woensdagnacht opgeschrikt door luide geluiden en fel blauw gekleurde lampen die op het pand schenen. “Het leek wel op een filmset, zo’n groot team en al die lampen”, vertelt een omwonende. Het pand aan de Exportweg stond al langer bekend als een louche bedrijf. In mei 2022 werd hier namelijk een groot drugslab aangetroffen. Dit zorgde voor veel opschudding in de buurt en ook bij de autoriteiten.

Het pand werd toen grondig doorzocht. Daarom was het voor velen niet geheel verrassend dat er weer ingegrepen werd door de autoriteiten. “Het was wel te verwachten dat er hier iets niet pluis was”, aldus een buurtbewoner. “Maar ik had niet gedacht dat het zo ernstig zou zijn dat er een arrestatieteam aan te pas moest komen.” Inmiddels hebben de autoriteiten het pand en de voertuigen doorzocht, maar of er iets is aangetroffen is niet bekend. De politie heeft nog geen verdere informatie vrijgegeven over de actie. Ook is niet duidelijk of er een verband is met het drugslab dat in dit pand werd gevonden in 2022.